O echipă de jurnaliști ai canalului ucrainean TV TSN transmitea în direct din Artemivsk, regiunea Donețk, în momentul în care prezentatorul s-a întrerupt, s-a uitat către cer și a zis „o rachetă”, încercând să se adăpostească de atacul rușilor.

Jurnalist ucrainean transmite in direct un atac cu rachete al rusilorFoto: Captura video

Institutul pentru studierea războiului a scris în ultima sa evaluare că Forțele ruse au lansat atacuri terestre la vest și la est de Popasna, dar nu au obținut acces la Lisichansk - Bakhmut (Artemivsk) și nici la autostrada Lisichansk -Hirske.

Canalele ruse Telegram au raportat că luptele au continuat peste Komyushuvakha, la aproximativ 8 km est de Popasna, cu scopul de a le permite rușilor să lanseze o ofensivă asupra Zolote și să asigure autostrada T1303 către Lisichansk.

Invazia rusă a Ucrainei, care avea drept scop cucerirea și ocuparea întregii țari, a devenit o ofensivă disperată și sângeroasă pentru a captura un singur oraș din est, Severodonețk, apărând în același timp câștiguri importante, dar limitate, în sud și est.

Ucraina l-a forțat de două ori pe Putin să-și redefinească obiectivele militare.

Ucraina a învins Rusia în Bătălia de la Kiev, forțându-l pe Putin să-și reducă obiectivele militare ulterioare la acapararea regiunilor Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Ucraina l-a împiedicat să-și atingă și acest obiectiv, forțându-l să se concentreze numai pe finalizarea confiscării regiunii Luhansk.

Putin pompează acum oameni și muniție în ultimul centru de populație rămas în acea regiune, Severodonețk, de parcă această cucerire ar însemna cucerirea războiului pentru Kremlin.

„El greșește. Când se încheie Bătălia de la Severodonețk, indiferent de ce parte va deține orașul, ofensiva rusă la nivel operațional și strategic va fi probabil culminat, dând Ucrainei șansa de a reporni contraofensivele la nivel operațional pentru a împinge forțele ruse înapoi”, notează Institutul pentru Studiul Războiului.

Urmărește LIVE Aici toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 95