​O expoziție care prezintă rămășițe ale echipamentelor militare rusești a fost inaugurată sâmbătă în Piața Mykhailivska din centrul Kievului, de către ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, și ministrul ucrainean al afacerilor interne, Denis Monastîrski, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei.

Foarte mulţi ucraineni vin să facă poze tancurilor ruseşti distruse ce armata ucraineanăFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majoritatea echipamentelor au fost aduse din suburbiile Kievului, după ce oficialii au observat că foarte mulţi oameni se opreau pentru a vedea vehiculele militare distruse.

Expoziția arată „eroismul și curajul” forțelor ucrainene care au respins atacurile rusești, a spus ministrul ucrainean al aprării.

„Este o amintire pentru noi toți că războiul, faza lui fierbinte, continuă încă. E prea devreme să ne relaxăm. Războiul continuă. Și acum există bătălii dificile în regiunile Donețk și Harkov”, a spus Oleksii Reznikov.

De asemenea, tancurile ruseşti distruse care expuse în Piața Mykhailivska din centrul Kievului sunt un simbol al „invincibilității” lor, a mai spus Reznikov într-o postare pe Twitter.

Peste 20.000 de mii de crime de război

Şeful apărării ucrainene, întrebat de presă, a mai spus că sunt investigate aproximativ 20.000 de crime de război şi cei mai mulţi suspecți vor fi judecați în absenţă, relateză Bay Street Post.

Printre suspecţi se numără soldați ruși identificați din listele unităților militare care au luptat în regiunile Kiev, Sumî, Cernihiv şi Harkov.

Oleksii Reznikov a spus că înregistrările video și mărturiile martorilor vor susține cazurile și că dovezile vor fi prezentate atât instanțelor ucrainene, cât și celor internaționale.