Ben Grant, fiul unui parlamentar din Marea Britanie, a făcut parte din trupele engleze de comando şi acum luptă în Ucraina din primele zile ale războiului, relatează Sky News. Recent, plutonul său, format din britanici şi americani, a fost prins într-o ambuscadă de forţele ruse, aproape de Harkov.

Imagini surprinse in timpul operatiuniiFoto: Captura video The Telegraph

Fiul parlamentarului a fost filmat în timp ce ajuta la aruncarea în aer a unui vehicul blindat rusesc într-o operațiune în Ucraina, relatează The Independent.

Se pare că Ben Grant poate fi auzit strigând "Trage în el acum!" și "Atenție la explozia din spate" înainte ca o rachetă antitanc să fie lansată asupra unui transportor blindat rusesc BTR-80, aflat într-o pădure din nord-estul Ucrainei, relatează presa britanică.

Imaginile îl surprind pe un membru al plutonului său ieșind dintre copaci și îndreptând o rachetă Matador spre un vehicul aflat la aproximativ 100 de metri distanță.

Operațiunea americano-britanică a durat 15 ore și a fost sprijinită de alți 14 militari ucraineni.

Aproximativ opt soldați ruși ar fi fost uciși în atac.

Luptătorii străini au fost prinşi într-o ambuscadă

Într-o înregistrare obţinută de The Telegraph, Ben Grant și camarazii săi îi îngrijesc piciorul unui coleg britanic rănit de o mină într-o pădure din Harkov.

Videoclipul are un puternic impact emoţional şi poate fi urmărit aici.

Britanicul poate fi auzit strigând "trebuie să ne mișcăm acum sau vom muri" în timp ce îl ajută să-l pună în siguranță pe alt soldat britanic cu care luptă în Ucraina.

Fostul pușcaș britanic a declarat pentru The Telegraph că plutonul său - format din 13 luptători britanici şi americani şi doi translatori ucraineni - a fost prins într-o ambuscadă de trupele ruse, când aceştia se pregăteau pentru un asalt.