Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forțele ruse continuă să facă progrese în regiunea de sud-est, relatează CNN.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

Zelenski a spus că situația actuală din Donbas este „foarte dificilă”, făcând referire la creșterea puterii forțelor militare a Rusiei în regiune, unde rușii au intensificat atacurile.

"De aceea trebuie să ne creștem apărarea, să ne creștem rezistența, iar Donbasul va fi din nou ucrainean. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferința și ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraș, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală", a subliniat Zelenski.

Departamentul de Apărare al SUA a susținut în timpul unei conferințe de presă vineri că Rusia continuă să obțină „câștiguri” în Donbas.

Ucraina continuă să facă apel la partenerii internaționali, inclusiv Marea Britanie, să îi furnizeze sisteme de lansatoare multiple de rachete pentru a contracara ofensiva rusă.

Deși a recunoscut cererea Ucrainei, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a subliniat în timpul briefing-ului de vineri că „deciziile... nu au fost încă luate”.

Urmărește LIVE AICI toate informațiile despre războiul din Ucraina - ziua 93