Noi imagini distribuite pe rețelele de socializare au surprins o acțiune spectaculoasă a unor voluntari americani și britanici ce luptă în Ucraina, aceștia surprinzând în ambuscadă un transportor blindat rusesc pe care nu reușesc să îl distrugă din prima.

Voluntarii straini au filmat ambuscadaFoto: Captura video

Înregistrarea video împărtășită inițial pe Telegram a fost redistribuită de contul Ukraine Weapons Tracker ce monitorizează luptele din Ucraina, administratorii săi notând că voluntarii străini (americani, britanici și posibil canadieni) au luat la țintă un transportor blindat rusesc BTR-80, trăgând asupra sa cu un lansator antitanc RGW-90 HH de fabricație germană.

Militarii sunt înarmați și cu un lansator de unică folosință RPG-75M fabricat în Cehia dar acesta pare să nu funcționeze în momentul în care se încearcă folosirea sa.

Voluntarii străini se retrag după lovitură

Înregistrarea video spectaculoasă care arată cum se vede războiul la persoana întâi a surprins exact momentele înainte ca militarii să intre în acțiune, prinzând transportorul blindat rusesc într-o ambuscadă după ce au stat ascunși la liziera unei păduri.

După cum se poate vedea din imagini, deși voluntarii străini reușesc să lovească vehiculul blindat rusesc, lovitura nu este una fatală și acesta intră după ei în pădure, ei retrăgându-se în mare grabă după ce acesta deschide focul asupra lor.

Imagini separate surprinse din dronă și montate la sfârșitul înregistrării filmate de aceștia arată cum vehiculul a intrat cu totul în pădure și încearcă să tragă cu tunul principal, moment în care acesta explodează.

În prezent nu este clar câți voluntari străini luptă în Ucraina, Kievul alegând să nu mai divulge numărul acestora din motive legate de securitate. Președintele Volodimir Zelenski vorbea însă la începutul lunii martie de 16.000 de străini care s-au oferit voluntari în doar prima săptămână a invaziei rusești.

Printre aceștia se numără și Wali, unul dintre cei mai temuți lunetiști din lume, și americanul Jamie Vasquez care a ajuns o vedetă pe platformele social media datorită postărilor sale la cald privind luptele din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 93-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.