Combatanţi ucraineni s-ar ascunde, în continuare, în imensa oţelărie Azovstal din Mariupol, după ce Moscova a declarat în mod oficial închisă operaţiunea de preluare a controlului acesteia, susţine liderul autoproclamatei republici separatiste pro-ruse Doneţk, Denis Puşilin, potrivit agenției Associated Press, citată de News.ro.

Denis Pușilin Foto: Alexander Ryumin / TASS / Profimedia

„S-ar putea ascunde. Ar putea fi pierduţi pe undeva, rămaşi în urma” combatanţilor care s-au predat şi au fost luaţi prizonieri, declară Puşilin.

Armata rusă a declarat, la 20 mai, Azovstalul şi Mariupolul „complet eliberate” şi anunţa că 2.439 de luptători s-au predat din acest ultim bastion al rezistenţei ucrainene în portul asediat.

Dar ucrainenii rămaşi în urmă la Azovstal nu reprezezintă o ameninţare la adresa forţelor ruse care au ocupat oraşul, apreciază Puşilin.

Imensa oţelărie este în curs de deminare, au anunţat oficiali ruşi.

Puşilin a subliniat că se va putea anunţa că nu mai este nimeni în oţelărie decât după deminarea, curăţarea şi verificarea atentă a instalaţiei.

„Din nefericire, avem deja un pompier rănit”, anunţat el.

„Există o mulţime de capcane. Tehnic, ei au avut totul pentru a face asta. De aceea, deminarea este foarte minuţioasă”, a declarat liderul separatist din Doneţk.

____