Un parlamentar rus a propus ca militarii forțelor armate ale țării care au fost răniți în luptele din Ucraina să fie trimiși în stațiuni din Cuba unde Rusia să construiască sanatorii pentru aceștia, relatează Interfax.

CubaFoto: Gabriel Bejan

„Să propunem Cubei ca sanatorii, stațiuni de sănătate, în special pentru personalul militar, să fie construite cu fondurile Federației Ruse, după ce au primit niște teritorii de pe minunata coastă a Cubei”, a propus marți Oleg Nilov, secretar adjunct al partidului O Rusie Justă - Pentru Adevăr, în Duma de Stat.

O Rusie Justă este unul dintre partidele nominal de opoziție despre care se crede că sunt controlate de Kremlin.

Prezența militarilor ruși în Cuba, un mesaj pentru Statele Unite

Nilov a mai afirmat că astfel de sanatorii ar putea ajuta „la reabilitarea și la tratarea, printre altele, a luptătorilor care sunt acum răniți și mutilați în Ucraina”

El a precizat însă că „bazele de sanatoriu-stațiuni pot avea un alt rol, de a-i calma pe cei care nu sunt departe, la 80 de mile de Cuba”, o referință la Statele Unite.

Deputatul rus și-a exprimat încrederea că Havana va fi de acord cu propunerea.

În ultimul său bilanț privind pierderile pe care le-ar fi provocat forțelor armate ale Rusiei, armata ucraineană afirmă marți că acestea au pierdut 29.500 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.

Urmărește ultimele evoluții din a 90-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.