Operațiunile rusești de încercuire a orașului Severodonețk au înregistrat avansuri minore în ultimele 24 de ore, iar rușii au șanse mici să reușească să captureze orașul Bahmut. În tot acest timp, ucrainenii continuă să amenințe pozițiile rusești în zona Harkov, apreciază Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima evaluare privind războiul din Ucraina.

Tanc modern T90 rusesc, distrus de ucraineniFoto: Armata ucraineana
  • Figuri naționaliste proeminente (inclusiv veterani și comentatori militari) critică din ce în ce mai mult eșecurile „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina și solicită o mobilizare suplimentară pe care Kremlinul probabil că nu dorește și nu poate să o urmeze pe termen scurt.
  • Forțele ruse din jurul orașului Izyum și-au mărit ritmul loviturilor aeriene și de artilerie și probabil că intenționează să reia zilele următoare operațiunile ofensive blocate în prezent.
  • Operațiunile rusești de încercuire a orașului Severodonețk au înregistrat avansuri minore în ultimele 24 de ore, mai mult în zona de nord prin Zolote. Luptele continuă în Lîman (la nord de Severodonețk), în timp ce forțele ruse încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare ucrainene.
  • Forțele ruse vor avea probabil alte avansuri minore la vest de Popasna în viitorul apropiat, dar este puțin probabil să reușească să cucerească rapid Bahmut.
  • Contraofensiva ucraineană la nord-est de Harkov continuă să amenințe pozițiile rusești și forțează Rusia să retragă unități din operațiunile ofensive aflate în desfășurare în estul Ucrainei pentru a-și susține pozițiile defensive de lângă Vovcensk.

Harta ultimei zile:

----

Urmărește aici LIVE TEXT pe HotNews cele mai importante știri privind războiul din Ucraina