Forțele ucrainene vor continua să lupte chiar dacă sunt înconjurate de forțele rusești în regiunea Donbas, au spus oficialii occidentali, relatează The Guardian.

Militari in regiunea DonbasFoto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

Oficialii occidentali au spus că, deși rușii vor reuși în cele din urmă să încercuiască Severodonețk, asta nu înseamnă neapărat înfrângere pentru ucraineni.

Un oficial a spus că, chiar dacă nu mai poate ajunge ajutor la ei, ucrainenii au arătat că sunt dispuși să continue lupta, provocând daune suplimentare mașinăriei militare ruse.

„Cred că acest lucru se reduce în mare parte la voința politică. Ucrainenii nu vor să renunțe la niciun teritoriu. Ei vor să-i facă pe ruși să lupte pentru fiecare bucățică”, au spus ei.

Continuând să lupte, aceste trupe ucrainene ar îndeplini o funcție militară importantă, „diminuând capacitatea Rusiei de a avansa și creând timp pentru ca forțele ucrainene să continue să-și îmbunătățească apărarea în altă parte”, a spus un oficial.

„Din punct de vedere al pierderii vieții, evadarea ar putea fi de dorit, dar din punct de vedere militar și politic, ucrainenii vor vrea să lupte. Ne-am aștepta ca ei să lupte pentru fiecare parte de teritoriu”, au adăugat oficialii.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO