24 de așezări au fost eliberate în regiunea Harkiv, a anunțat comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi pe Facebook. Totodată, el a distribuit imagini din subsolul unei grădinițe din Kutuzivka, unde s-au adăpostit aproximativ 170 de oameni timp de peste două luni de zile, până când ucrainenii au eliberat localitatea de ruși.

copil in subsolul unei gradinite din Kutuzivka, sat eliberat Foto: Arsen Fedosensko / Facebook Valeri Zalujnîi

Printre cei 170 de oameni, 40 erau copii cu vârste între 3 luni și 12 ani. Satul Kutuzivka a fost eliberat la începutul lunii mai.

„24 de așezări au fost eliberate în regiunea Harkov. Satul Kutuzívka a fost eliberat la începutul lunii mai. Aproximativ 170 de locuitori au locuit în subsolul unei grădinițe timp de peste două luni. Printre ei sunt 40 de copii cu vârste între 3 luni și 12 ani.

Soldații ucraineni, care au eliberat satul, au acordat primul ajutor localnicilor, au împărțit cu ei tot ce aveau nevoie - apă, mâncare, haine.

Datoria noastră este să ne protejăm poporul și statul. Și o îndeplinim cu onoare.

Împreună pentru victorie!”, a scris Zalujnîi pe Facebook.

Imaginile distribuite de Zalujnîi arată drapeluri desenate de copii pe coli de hârtie, precum și un calendar desenat tot pe o coala de hârtie.

Urmărește ultimele evoluții din a 89-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO