În 3 luni de război, Rusia ar fi suferit pierderi în rândul Armatei similare celor înregistrate de Uniunea Sovietică în timpul războiului său de nouă ani din Afganistan, conform evaluării de luni a Ministerului britanic al Apărării, scrie BBC.

Tanc rusesc in MariupolFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Rata ridicată a victimelor poate fi explicată printr-o combinație de tactici slabe, acoperire aeriană limitată, lipsă de flexibilitate și o abordare de comandă pe front care nu a făcut decât să întărească eșecurile și să ducă la repetarea greșelilor, care continuă să crească pe măsură ce ofensiva din Donbas încă rămâne activă.

Armata britanică mai spune că publicul rus s-a dovedit, în trecut, sensibil în ceea ce privește numărul de victime generate de războaiele declanșate de Moscova, iar pe măsură ce numărul victimelor în rândul armatei ruse continuă să crească pe frontul din Ucraina, nemulțumirea rușilor de rând față de războiul declanșat de Vladimir Putin crește.

Marți se împlinesc trei luni de când Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie.

Invazia sovietică a Afganistanului a durat din decembrie 1979 până în februarie 1989, iar oficial Uniunea Sovietică a pierdut cel puțin 15.000 de soldați în conflictul afgan.