Rușii au adus în luptă, pe axa Severodonetsk, singura companie care are în dotare „Terminator”, vehicule proiectate și construite cu scopul de a proteja tancurile principale de luptă, potrivit ministerului britanic al apărării.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spn serviciile secrete militare britanice:

  • Singura companie operațională rusă ce are în dotare BMP-T „Terminator”, vehicule de sprijin pentru tancuri, a fost probabil desfășurată pe axa Severodonetsk a ofensivei din Donbas.
  • Prezența lor sugerează că în acest atac este implicată Gruparea Centrală de Forțe (CGF), singura formațiune care are în dotare acest vehicul. CGF a suferit anterior pierderi grele atunci când nu a reușit să pătrundă în estul Kievului în prima fază a invaziei.
  • Rusia a dezvoltat „Terminator” după ce a identificat necesitatea de a oferi protecție dedicată tancurilor principale de luptă pe care le-a folosit în timpul războaielor din Afganistan și Cecenia.
  • Zona Severodonetsk rămâne una dintre prioritățile tactice imediate ale Rusiei. Cu toate acestea, cu un maxim de zece Terminator desfășurate, este puțin probabil ca acestea să aibă un impact semnificativ asupra campaniei.

-----------