Războiul din Ucraina se poate încheia doar prin mijloace „diplomatice”, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în condițiile în care negocierile dintre Moscova și Kiev se află în impas, transmite AFP.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukrainian Presidential Press Office / AP - The Associated Press / Profimedia

„Sfârșitul (conflictului) va fi unul diplomatic”, a declarat el într-un interviu acordat unui canal de televiziune ucrainean.

Războiul „va fi sângeros, va fi o luptă, dar se va încheia definitiv doar prin diplomație”, a continuat Zelenski.

„Sunt lucruri pe care nu le putem realiza doar la masa negocierilor. Vrem ca totul să se întoarcă (la cum a fost)”, ceea ce „Rusia nu dorește”, a adăugat președintele ucrainean, fără a da alte detalii.

Marți, un consilier al președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a declarat că discuțiile dintre Moscova și Kiev sunt „în stand-by”, afirmând că Moscova nu dă dovadă de „înțelegere” față de situație.

A doua zi, Kremlinul a acuzat Ucraina de o „lipsă totală de voință” de a negocia cu Rusia pentru a pune capăt invaziei din Ucraina.

Până acum au avut loc mai multe întâlniri între negociatorii ambelor părți, dar nu au produs niciun rezultat concret.

Ultima discuție între șefii delegațiilor - Vladimir Medinski din partea rusă și David Arahamia din partea ucraineană - a avut loc la 22 aprilie, potrivit agențiilor ruse.

-------------