Cel puțin șapte persoane, între care și un copil, au fost rănite în urma unui puternic atac cu rachetă comis de forțele ruse asupra unui centru cultural recent reconstruit la Lozova, în estul Ucrainei, a anunțat președintele Volodimir Zelenski, vineri, într-o postare online, relatează AFP.

Casa de Cultură din Lozova, recent reconstruită, lovită cu rachete de rușiFoto: Telegram - Zelenskiy / Official

„O rachetă rusească a lovit Casa de Cultură care tocmai a fost reconstruită. Șapte victime, între care un copil de 11 ani”, a scris Volodimir Zelenski pe contul de Telegram.

Potrivit lui Viktor Zabachta, directorul unui centru de asistență medicală de urgență, citat de agenția Interfax-Ukraine, cele șapte victime au fost rănite, nefiind înregistrate decese.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat împreună cu mesajul un video ce arată o puternică explozie ce pulverizează clădirea într-un nor gros de fum, în timp ce două mașini trec prin apropiere.

„Ocupanţii au identificat cultura, educaţia şi umanitatea drept duşmani. Şi nu scutesc rachete sau bombe. Ce este în mintea oamenilor care aleg astfel de ţinte?”, a mai scris Zelenski.

____