Un ucrainean care și-a pierdut soția, fetița de 3 luni și soacra în urma unui atac cu rachete în weekendul de Paște în Odesa a declarat că "este greu să trăiești", potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iuri Glodan se afla la magazin și a auzit o explozie în drum spre casă.

"Am simțit imediat că s-a întâmplat ceva rău. Am încercat să-mi sun soția. Ea nu a răspuns", a spus el pentru CNN.

Când a ajuns la blocul unde locuia a văzut că fusese lovit de rachetele rusești și a început cu disperare, alături de un trecător, să înceapă să îndepărteze molozul. Aceștia, alături de personalul SMURD, au găsit trupurile soției și ale mamei sale.

Oficialii i-au spus să părăsească locul, deoarece exista teama de prăbușire a clădirii, dar el nu a vrut să plece până când nu a găsit corpul fetiței sale.

"Este greu să trăiești cu asta. Familia mea a fost toată viața mea. Am trăit de dragul lor. Când a apărut copilul meu, am înțeles sensul vieții", a spus el.

Vecinul lui Glodan, Oleksi Paradovski, în vârstă de 19 ani, se află în spital după ce a suferit arsuri pe 20% din corp.

"Mi-am dat seama că o rachetă mi-a lovit casa și am început să ard", a declarat el pentru CNN. "M-am gândit că încă un minut și cu siguranță mă voi transforma în cenușă".

De asemenea, a trebuit să i se scoată schije din corp. Se pregătea să lucreze pe o navă comercială de aprovizionare înainte de război, dar acum este doar norocos că este în viață, a spus el.

Urmărește ultimele evoluții din a 86-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.