Orașul Bakhmut din regiunea Donețk, o bază importantă pentru armata ucraineană, este atacat tot mai des de rachete și artilerie rusești, potrivit șefului administrației militare regionale, care face apel către locuitori să plece din regiune, dacă au ocazia, scrie CNN.

Distrugeri în Donețk după bombardamenteFoto: Viktor Antonyuk / Sputnik / Profimedia Images

Șeful administrației militare regionale Donețk, Pavlo Kyrylenko, spune că joi rușii au lansat un nou atac aerian asupra orașului în care încă trăiesc aproximativ 20.000 de oameni, precizând că au fost lovite o clădire rezidențială cu cinci etaje și o clădire de birouri, până acum șase persoane fiind salvate din dărâmături.

  • „Rușii continuă să tragă în civili, dar evacuarea la timp ne permite să salvăm sute de vieți. Din cei 73.000 de locuitori din Bakhmut, puțin peste 20.000 au rămas în oraș.
  • Încă o dată, îi rog pe toți cei care au ocazia să părăsească regiunea Donețk să plece. Acum nu există locuri absolut sigure în regiunea Donețk”, a spus Kyrylenko.

În ultimele zile, atacurile rusești s-au intensificat dincolo de linia frontului din Donețk, dar Kyrylenko spune că unitățile ucrainene rezistă oricăror avansuri la sol.

Ministerul rus al Apărării anunța marți că au fost atacate depozitele de rachete, armament de artilerie și muniție din Soledar și Bakhmut.