Deutsche Bank a închis în luna aprilie conturile în euro ale mai multor bănci rusești, relatează Agenţia de presă RBC, citând surse banacare.

Deutsche BankFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

O bancă germană și-a închis afacerile în Rusia în martie, pe fondul operațiunii militare a Rusiei în Ucraina. RBC citează două surse de pe piața financiară.

Potrivit acestora, la mijlocul lunii martie, Deutsche Bank a notificat băncile rusești despre închiderea conturilor lor, începând din 8 aprilie.

Conturile au fost funcționale până pe 7 aprilie inclusiv și au fost închise pe 20 aprilie, a precizat unul dintre interlocutorii RBC.

Acesta a mai susținut că decizia a afectat ''multe instituții importante de creditare''. Despre ce bănci este vorba nu se știe, scrie Komersant, citat de Rador.

O a doua sursă bancară a specificat că Deutsche Bank ''a lăsat câteva conturi de corespondent în băncile mici rusești care nu atrag atenția, care au puține operațiuni''.

Potrivit acestei surse, dacă numărul tranzacțiilor bancare crește, atunci Deutsche Bank închide contul.

Agenţia Bloomberg a estimat pierderile băncilor europene din cauza conflictului din Ucraina la 7 miliarde de dolari.

În același timp, profitul Deutsche Bank pentru primul trimestru din 2022 s-a dovedit a fi cel mai bun, din ultimii nouă ani: acesta a crescut cu 18%, până la € 1,2 miliarde.

Anterior, banca austriacă Raiffeisen Bank International a sistat relațiile cu o serie de bănci rusești cu conturi de corespondent.