Trupele ruse refuză din ce în ce mai mult să ia parte la luptele din Ucraina, a spus direcția principală de informații a ministerului ucrainean al apărării, relatează BBC.

Militari ruși cu blindate la nord de CrimeeaFoto: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Într-o postare pe Telegram, Serviciul ucrainean de informații spune că mai multe unități ale Regimentului 70 Gărzi Motorizate au refuzat în mod deschis să ia parte la război și au cerut să fie readuse în zonele în care sunt desfășurate în mod normal.

Comandanții unităților fac toate eforturile pentru a ascunde cazurile de nesupunere, spune direcția, în timp ce militarii cei mai necooperanți sunt „trimiși în cea mai periculoasă zonă a frontului în speranța că vor fi uciși rapid”, potrivit postării.

Agenția spune că Serviciul Federal de Securitate din Rusia a decis să se infiltreze în unitățile regimentului cu „agenți și informatori”.

BBC nu a putu verifica aceste informații în mod independent.

Armata rusă prezentă în Ucraina întâlneşte dificultăţi în materie de resurse de personal militar şi de comandament, a anunțat miercuri ministrul britanic al apărării în raportul său zilnic privind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Documentul arată că armata rusă s-a confruntat cu o puternică rezistenţă ucraineană, în special la Mariupol, oraş încercuit timp de zece săptămâni. Moscova a fost deci obligată să facă apel la întăriri, în special provenind din Cecenia.

"Este vorba în majoritate de voluntari şi de membri ai Gărzii naţionale cecene, al cărei rol de bază este să asigure securitatea şefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Desfăşurarea de unităţi disparate demonstrează dificultăţile în ce priveşte resursele întâmpinate de Rusia şi contribuie la un comandament lipsit de unitate care pune piedici operaţiunilor ruseşti", se poate citi în raport, potrivit La Libre Belgique.

Urmărește ultimele evoluții din a 84-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.