Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit luni un nou comandant al Forţelor de Apărare Teritorială la aproape trei luni de la începutul războiului cu Rusia, fără a oferi un motiv pentru decizie, relatează La Tribune, citat de Rador.

Volodimir Zelenski decorand militari ucraineni pentru curajul lorFoto: Ukraine Presidents Office / Alamy / Profimedia

Preşedintele ucrainean l-a numit pe generalul de divizie Igor Tanţiura să-i succeadă lui Iuri Galuşkin la comanda forţelor care ajută armata ucraineană să apere ţara după invazia rusească declanșată pe 24 februarie, a anunțat luni ministerul Apărării de la Kiev.

Acesta l-a descris pe Tanţiura drept un ofiţer experimentat care a fost anterior şef de Stat Major al Forţelor Terestre ucrainene, amintind că el va prelua comanda unor forțe care au cunoscut o expansiune rapidă de la crearea lor cu puțin timp înainte de izbucnirea războiului pentru a încorpora batalioanele de voluntari înființate după anexarea Crimeii în 2014 și declanșarea războiului separatist în Donbas.

„Creşterea explozivă a structurii, în special în condiţii de luptă intensă, este o experienţă uriaşă, (cu) erori şi reuşite. Există reuşite şi, din păcate, pierderi”, a declarat ministerul Apărării de la Kiev într-un comunicat.

Urmărește ultimele evoluții din a 83-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.