Primarul din Lviv, Andrii Sadovîi, spune că atacurile lansate luni noapte de către ruși asupra regiunii au fost printre cele mai mari, raportat la numărul de rachete, și face apel către locuitori să nu filmeze operațiunile de apărare aeriană: „Nu fiți ca rușii”, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit primarului, într-una din localitățile din districtul Iavoriv a fost deteriorată parțial și infrastructura feroviară.

  • „Zburau ferestrele caselor din jur. Și toate acestea într-o zonă aflată la 20 de kilometri până la granița cu Uniunea Europeană (Polonia -n.r.).
  • Acesta a fost, într-adevăr, unul dintre cele mai mari atacuri asupra regiunii Liov raportat la numărul de rachete. Este greu de prezis ce se va întâmpla în continuare, așa că mergeți la adăpost!”, le-a transmis locuirorilor primarul din Liov.

De asemenea, el a făcut apel la oameni să nu ofere informații esențiale prin postarea de imagini cu atacurile sau cu operațiunile de apărare aeriană: „Moscova are nevoie de astfel de videoclipuri. Nu fiți ca rușii, vă rog”.

Potrivit informațiilor publicate marți de Forțele Aeriene ale Ucrainei, în cursul nopții rușii au lansat de pe mare mai multe atacuri cu rachete asupra regiunii Liov, din direcția sud-est. Conform comandantului Forțelor Aeriene, unitățile ucrainene de apărare aeriană au reușit să distrugă trei rachete rusești.