Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina a recâștigat controlul asupra șase localități vineri și 1.015 în total de la începutul conflictului în februarie, relatează CNN.

Volodimir Zelenski Foto: Captura video

''Continuăm să restaurăm teritoriile eliberate ale Ucrainei. Până astăzi, 1.015 aşezări au fost deocupate, adică plus şase în ultimele 24 de ore'', a spus el în discursul zilnic.

Nu este clar exact cât teritoriu constituie acele așezări. Zelenski a subliniat și alte câștiguri ale armatei ucrainene în acele zone.

„Restabilim acolo energie electrică, alimentare cu apă, comunicații, transport, servicii sociale”, a spus el.

El a mai spus că „eliberarea treptată a regiunii Harkiv” demonstrează că Ucraina „nu va lăsa pe nimeni în mâinile inamicului”.

"Fiecare zi de război este o creştere a ameninţărilor la nivel global, este o nouă oportunitate pentru Rusia de a provoca instabilitate şi în alte zone ale lumii, nu doar în Europa", a declarat Volodimir Zelenski.

"Bărbaţii şi femeile din Ucraina îşi dau viaţa pentru ca toată lumea să poată trăi în libertate. Subliniez: toată lumea, mai ales în acele ţări care îşi găsesc timp să polemizeze în loc să investească cît de mult posibil în ajutoare. Este necesară o mai mare presiune asupra Rusiei", a afirmat preşedintele ucrainean, potrivit News.ro.