Forțele militare ucrainene au reușit să blocheze încercările rușilor de a traversa râul Severski Doneț în Donbas, se arată în ultimul raport al ministerului britanic de apărare care face trimitere și la imaginile publicate de Kiev. Imaginile indică faptul că Rusia a suferit pierderi semnificative în materie de echipamente militare cel puțin la unul dintre batalioanele tactice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul ucrainean de apărare publicase fotografii care ar indica distrugerea mai multor tancuri rusești și altor vehicule militare în satul Bilohorivka, situat lângă orașul strategic Lisichansk controlat de ucraineni.

Ministerul britanic al apărării spune că încercarea rușilor de a traversa râul arată că trupele Moscovei sunt sub presiune.

”Operațiunea de traversare a râului într-un mediu care este disputat reprezintă o manevră extrem de riscantă și indică presiunea care există asupra comandaților ruși de a face progrese în operațiunile lor din estul Ucrainei. Forțele rusești nu au reușit să obțină niciun avans semnificativ în ciuda faptului că și-au concentrat trupele în zonă după retragerea și regruparea din regiunile Kiev și Chernihiv”, se mai arată în raportul britanicilor.

De asemenea, Rusia a făcut eforturi semnificative în apropiere de Izium și Severodonețk în tentativa de a străpunge zona spre Sloviansk și Kramatorsk.

Obiectivul rușilor ar fi acela de a încercui forțele ucrainene de acolo și de a le izola în așa fel încât să nu mai poată primi întăriri și ajutor de la unitățile militare din vestul țării.

----

Cele mai noi informații de vineri privind războiul din Ucraina sunt LIVE aici pe HotNews.ro