Cele cinci rachete cu care forțele aeriene rusești au lovit Odesa, în cursul serii de luni, ar fi fost din epoca sovietică, relatează BBC. Cu toate acestea, daunele produse au fost imense. Bilanțul prezentat de autoritățile ucrainene: un mort și 5 răniți.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cinci clădiri au fost distruse, însă incendiile care au izbucnit după atac au fost deja stinse. În imaginile publicate de armata ucraineană, se pot vedea pompierii intervenind printre dărâmături la un centru comercial și la un depozit.

Un fum gros, negru a cuprins centrul istoric al portului, însă străzile sunt pustii pentru că la ora la care au avut loc atacurile, 22.30 ora locală, era în vigoare carantina.

Atacurile au avut loc luni, în ziua în care președintele Consiliului European Charles Michel a vizitat portul. Charles Michel a fost văzut printre silozurile de grâu și porumb care erau gata pentru exporturi. Însă acestea sunt blocate din cauza războiului.

De altfel, președintele Volodimir Zelenski a făcut un apel la deblocarea situației, avertizând că multe țări încep deja să se confrunte cu o criză alimentară din cauza blocării exporturilor ucrainene.