Premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, s-a întâlnit duminică la Kiev cu preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, în cadrul unei vizite-surpriză, menită să demonstreze solidaritatea cu Ucraina şi respingerea agresiunii ruse, relatează EFE și Agerpres.

Andrej Plenkovic, primit de Volodomir Zelenski la KievFoto: Captură video Facebook

„Vizita are loc înaintea Zilei Europei şi este expresia solidarităţii şi sprijinului acordat autorităţilor şi poporului prieten ucrainean, care este victima unei brutale agresiuni ruse”, a comunicat biroul de presă al guvernului croat, de la Zagreb.

Plenkovic este însoţit de ministrul de externe Gordan Grlic Radman şi urma să aibă întrevederi şi cu premierul ucrainean Denis Şmîhal şi cu preşedintele parlamentului de la Kiev, Ruslan Stefanciuk.

Andrej Plenkovic va evalua la Kiev modalitatea în care Croaţia, „care ştie ce înseamnă să fii ţinta unei agresiuni militare”, poate continua să ofere Ucrainei în cea mai bună manieră ajutor politic, diplomatic, financiar şi umanitar.

Cu ocazia acestei vizite, a fost redeschisă şi ambasada Croaţiei la Kiev, care funcţiona cu titlu provizoriu în Liov, vestul Ucrainei.

___