O înregistrare video de 22 de minute realizată de o dronă de supraveghere deasupra orașului Popasna din regiunea Luhansk arată nivelul uluitor al distrugerilor suferite de localitățile din estul Ucraieni, relatează CNN.

Militarii rusi i-au pus la pamant pe soldatii ucraineniFoto: Captura video

Imaginile arată că fiecare proprietate din mijlocul orașului a fost distrusă complet sau avariată. Majoritatea par să fi fost lovite de rachete sau artilerie.

„Rușii nu doar că distrug Popasna. Ei o șterg de pe harta regiunii Luhansk”, afirmă șeful Administrației Militare Regionale din partea Luhanskului controlată de Ucraina.

Înregistrarea a fost postată inițial pe un canal de Telegram rusesc și pare să fi fost realizat de o dronă militară a forțelor armate ale Rusiei.

Drona a surprins momentul capturării unor soldați ucraineni

Drona pare să fi fost folosită pentru a asista infateriștii ruși în timpul operațiunilor de curățare a orașului de ultimii apărători ucraineni din zonă.

Ea se oprește la un moment dat asupra locului unde ucrainenii sunt încolțiți și se predau. Ei sunt puși la pământ și dezarmați înainte de a fi predați mai departe pentru a fi trimiși în captivitate.

CNN notează că a confirmat autenticitatea înregistrării video și că în Popasna, un oraș cu o populație de aproximativ 21.000 de locuitori înainte de izbucnirea războiului, au avut loc lupte puternice în ultimele zile.

Unele conturi pro-ruse de pe social media afirmă că soldații ruși surprinși în timpul luării de prizonieri sunt de fapt mercenari ai grupului Wagner dar acest lucru nu a putut fi confirmat independent deocamdată.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a negat luni că acest grup de mercenari ar avea legături cu statul rus, în pofida numeroaselor dovezi care îl asociază cu Kremlinul, unii analiști afirmând că ar fi o armată privată a președintelui Vladimir Putin.

Urmărește ultimele evoluții din a 71-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.