Aproximativ 2.000 de soldați ruși, sau echivalentul a două grupuri tactice de batalioane rusești (BTG), rămân la Mariupol, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu toate acestea, 10 BTG-uri rusești care au luptat în oraș încearcă acum să se deplaseze spre nord și au făcut o pauză, "fie pentru a crea poziții defensive mai bune, fie pentru a se reorganiza și a se repoziționa", la sud de orașul Velika Novosilka, potrivit oficialului.

Oficialul a precizat că forțele rămase în Mariupol și în jurul acestuia ar putea include câțiva luptători non-ruși, inclusiv ceceni.

Progresul militar rus în Ucraina "rămâne lent și inegal" în nordul țării, potrivit oficialului.

Acesta a adăugat că, deși rușii își mută operațiunile spre sud, se confruntă cu multă opoziție ucraineană în acele zone și "au stagnat în ceea ce privește avansul lor general în nord".

"Ei nu fac cu adevărat niciun progres în sud", a spus oficialul cu privire la stadiul bătăliei rușilor în Mariupol.

Au existat încercări ale rușilor de a ataca infrastructura critică din vestul Ucrainei, în apropiere de Liov, mai exact căile ferate. Cu toate acestea, nu se pare că rușii au fost exacți în distrugerea țintelor, potrivit oficialului.

Urmărește ultimele evoluții din a 70-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.