Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, spune că au izbucnit noi bătălii la combinatul Azovstal , unde sute de civili sunt încă prinși în interior împreună cu ultimii apărători ucraineni din oraș, el precizând că uzina este bombardată constant de către forțele ruse.

Asalt rusesc contra ucrainenilor rămași în combinatul AzovstalFoto: Twitter
  • „Astăzi sunt bătălii grele pe teritoriul Azovstal. Oamenii noștri curajoși apără această cetate, dar este foarte greu, pentru că artileria grea și tancurile rușilor trag peste tot”, a afirmat Boichenko, citat de CNN.

Vorbind la televiziunea ucraineană, Boichenko a spus că în fabrică sunt încă prinși 30 de copii care așteaptă să fie salvați.

  • „Ei așteaptă o nouă procedură de negociere (cu forțele ruse - n.r.) și o nouă misiune de evacuare.
  • Trebuie să înțelegem că oamenii încă mor. Din păcate, aviația și artileria inamice trag în mod constant”, a mai spus primarul din Mariupol.

Potrivit acestuia, două tinere au fost ucise la Azovstal la începutul acestei săptămâni.

Primarul din Mariupol a mai spus că s-a pierdut contactul cu apărătorii ucraineni din combinat: „Din păcate, astăzi nu există nicio legătură cu băieții, nu există nicio legătură pentru a înțelege ce se întâmplă, dacă sunt în siguranță sau nu. Ieri a fost o legătură cu ei; astăzi, nu mai mult”.