Primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, spune că au izbucnit noi bătălii la combinatul Azovstal , unde sute de civili sunt încă prinși în interior împreună cu ultimii apărători ucraineni din oraș, el precizând că uzina este bombardată constant de către forțele ruse.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Astăzi sunt bătălii grele pe teritoriul Azovstal. Oamenii noștri curajoși apără această cetate, dar este foarte greu, pentru că artileria grea și tancurile rușilor trag peste tot”, a afirmat Boichenko, citat de CNN.

Vorbind la televiziunea ucraineană, Boichenko a spus că în fabrică sunt încă prinși 30 de copii care așteaptă să fie salvați.

  • „Ei așteaptă o nouă procedură de negociere (cu forțele ruse - n.r.) și o nouă misiune de evacuare.
  • Trebuie să înțelegem că oamenii încă mor. Din păcate, aviația și artileria inamice trag în mod constant”, a mai spus primarul din Mariupol.

Potrivit acestuia, două tinere au fost ucise la Azovstal la începutul acestei săptămâni.

Primarul din Mariupol a mai spus că s-a pierdut contactul cu apărătorii ucraineni din combinat: „Din păcate, astăzi nu există nicio legătură cu băieții, nu există nicio legătură pentru a înțelege ce se întâmplă, dacă sunt în siguranță sau nu. Ieri a fost o legătură cu ei; astăzi, nu mai mult”.