Rusia a mobilizat noi trupe de-a lungul Donbasului, obiectivul fiind acum de capturare a două orașe care i-ar consolida controlul militar, potrivit ultimei evaluări de miercuri făcute de Armata britanică.

Tancuri rusestiFoto: EyePress News / Profimedia Images

Conform Ministerului britanic al Apărării, Rusia a desfășurat 22 de grupuri de luptă lângă Izium, un oraș din est, și intenționează, foarte probabil, să treacă dincolo de Izium pentru a captura orașele Kramatorsk și Severodonețk.

„Capturarea acestor locații ar consolida controlul militar rusesc asupra Donbasului și ar oferi un punct de plecare pentru eforturile lor de a opri forțele ucrainene din regiune”, mai afirmă Ministerul britanic al Apărării.

Rusia intenționează să preia controlul deplin asupra Donbasului și sudului Ucrainei în cadrul a ceea ce numește a doua fază a "operațiunii militare", declara recent generalul Rustam Minnekayev, comandantul adjunct al districtului militar central al Rusiei.

El mai spunea că obiectivul ar fi ca Rusia să creeze un coridor terestru între Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014, și Donbas, a afirmat înaltul oficial militar rus.