Cel mai înalt oficial militar american, generalul Mark Milley, spune că omenirea este în prezent martoră la „cea mai mare amenințare pentru pacea și securitatea Europei - și probabil a întregii lumi” - de decenii, din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, relatează CNN.

Generalul Mark MilleyFoto: Kevin Dietsch / Getty Images / Profimedia Images

„Invazia rusă în Ucraina amenință să submineze nu numai pacea și stabilitatea europeană, dar și pacea și stabilitatea mondială pe care părinții mei și generații de americani au luptat atât de tare să le apere”, a spus comandantul Statului Major Întrunit al armatei SUA, generalul Mark Milley.

El a afirmat că Statele Unite se află „într-un punct de inflexiune geostrategic crucial și istoric”, în care armata americană trebuie să-și „mențină promptitudinea și în același timp să se modernizeze pentru viitor”.

„Dacă nu facem acest lucru, atunci riscăm securitatea viitoarelor generații”, a afirmat şeful de stat-major american.

El le-a spus marți congresmenilor americani, în timpul unei audieri în fața unei subcomisii senatoriale, că lumea devine „mai instabilă”.

„Potențialul unui conflict internațional semnificativ între marile puteri este în creștere, nu în scădere”, a avertizat Milley.

Citește și:

___