Unități din forțele armate ale Belarusului au fost identificate în regiunile de frontieră ucrainene Volyn și Polissya, a anunțat Armata Ucrainei luni dimineață, în ultima sa actualizare, conform The Guardian.

Vladimir Putin si Alexandr LukasenkoFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

„Amenințarea lansării de atacuri cu rachete ale forțelor ruse de pe teritoriul republicii Belarus asupra infrastructurii militare și civile ucrainene rămâne”, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

Într-o postare pe Facebook, Armata Ucrainei spune că forțele ucrainene au respins 10 atacuri rusești în regiunile Donețk și Lugansk, distrugând echipamente, inclusiv două tancuri, șaptesprezece sisteme de artilerie și 38 de vehicule blindate de luptă.

Oficiali SUA și NATO au avertizat că Belarusul, țara condusă de autocratul Alexandr Lukașenko, ar putea să se alăture în curând Rusiei invaziei declanșate de Vladimir Putin în 24 februarie în Ucraina.

De asemenea, oficiali ucraineni și serviciile de informații ale țării au avertizat în mod repetat că Rusia încearcă să creeze o provocare care să ofere Belarusului o justificare pentru a se alătura invaziei.

Alexandr Lukașenko a negat constant că forțele sale armate asistă trupele rusești care au invadat Ucraina, în pofida faptului că a permis armatei ruse să atace de pe teritoriul său.

Belarusul a decis în februarie să găzduiască permanent trupe rusești și arme nucleare.