​Rusia ar trebui expulzată din Ucraina și „împinsă înapoi în Rusia”, a spus premierul Estoniei, Kaja Kallas, care a subliniat că țările occidentale ar trebui să împărtășească scopul ca Ucraina să câștige războiul și Putin să piardă, relatează BBC.

Kaja KallasFoto: Raigo Pajula / AFP / Profimedia Images

Cu toate acestea, ea spune că păstrarea unității va deveni mai dificilă pe măsură ce războiul continuă.

„Dacă există un fel de acord de pace, toată lumea rămâne acolo unde este, iar atunci agresiunea [rusă] dă roade”, a spus ea pentru BBC.

„Nu numai că iei pământul vecinului cu forța, dar în cele din urmă ai și satisfacție și nu ar trebui să permitem asta”, a comentat ea.

Ea a spus că securitatea europeană este în joc, adăugând că „toți trebuie să înțelegem că problema vecinului nostru de astăzi este problema noastră de mâine”.

Aceasta reflectă comentariile ministrului de externe al Marii Britanii, Liz Truss, care a spus că forțele ruse trebuie să fie împinse din „întreaga Ucraină”.

Nu toate puterile occidentale împărtășesc viziunea lui Truss și Kallas. Oficialii francezi și germani au fost mai precauți în a declara obiective de război care riscă să provoace Rusia, preferând să se concentreze mai degrabă pe un discurs despre apărarea Ucrainei.

Urmărește ultimele evoluții din a 65-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.