Oficialii ucraineni au anunțat că un oraș de lângă Harkov a fost recucerit de la ruși, potrivit CNN. Este vorba despre Ruska Lozova, o așezare importantă din punct de vedere strategic, aflată pe autostrada Harkov-Belgorod. Din această suburbie, în timpul ocupaţiei, rușii ar fi tras asupra cartierelor rezidențiale din Harkov.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kostiantyn Nemichev, un oficial al Administrației RegionaleHarkov și membru al regimentului Azov, a declarat că forțele ucrainene au eliberat așezarea Ruska Lozova, care se află chiar la nord de Harkov. De altfel, în ultimele săptămâni ucrainenii au anunțat că au eliberat mai multe orașe și sate din zonă.

"Aceasta este o aşezare importantă din punct de vedere strategic, situată pe autostrada Harkov-Belgorod. Din această suburbie, în timpul ocupaţiei, inamicii au tras asupra infrastructurii civile şi a locuinţelor din Harkov", a spus Nemichev.

"O unitate rusă acuzată de atrocități la Bucha a fost relocată acum la Harkov"

Rușii, însă, continuă atacurile la Harkov și în împrejurimi, chiar dacă nu cu aceeași intensitate ca până acum.

"Este încă destul de periculos să fii afară, pe străzi. Din păcate, avem civili morți în fiecare zi (...) Atacurile sunt haotice. De obicei, sunt afectate cartierele rezidențiale", a declarat Oleh Syniehubov, șeful administrației regionale Harkov, precizând că energia electrică este întreruptă în mai multe districte.

Syniehubov a mai spus că cel mai „fierbinte” loc din sudul regiunii Harkov rămâne zona din jurul Izium, care este ocupată de ruși.

El a spus că evacuările au continuat din mai multe orașe aflate în raza de acțiune a artileriei ruse, inclusiv din Barvinkove, "pentru că ne așteptăm să existe un teatru de luptă acolo”.

Syniehubov a mai afirmat, conform CNN, că o unitate militară rusă acuzată de atrocitățile din orașul Bucha ar fi fost relocată acum în regiunea Harkov.

"A fost parțial eliminată în apropiere de Izium. Cu acești oameni luați în captivitate, vom face totul pentru ca ei să fie pedepsiți în consecință sau măcar să depună mărturie despre comandanții lor care au dat ordine pentru astfel de atrocități care au avut loc la Bucha", a adăugat oficialul ucrainean.