Președintele rus Vladimir Putin a acceptat invitația de a participa la summitul G20 care va avea loc în Indonezia, în noiembrie, transmite CNN citându-l pe președintele indonezian Joko Widodo. Kremlinul confirmase vineri că Rusia se pregătește pentru summit, dar încă nu a luat o decizie dacă Putin va participa fizic sau virtual la summit-ul din insula Bali.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

“Indonezia vrea să unească (statele din G20–n.red) G20. Să nu permitem scindarea. Pacea și stabilitatea sunt cheia redresării și dezvoltării economiei lumii”, a transmis Widodo potrivit unui comunicat al președinției.

La începutul săptămânii, Widodo l-a invitatat și pe președintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Acesta a spus că este ”recunoscător” pentru invitație, dar nu a specificat dacă va participa la summit sau nu.

De la debutul războiului în Ucraina, s-a pus de mai multe ori problema unei întâlniri între Zelenski și Putin, președintele Ucrainei afirmând că nu se teme să se așeze la aceeași masă cu liderul de la Moscova.

Kremlinul a susținut mereu că nu sunt întrunite condițiile pentru o astfel de întâlnire la nivel înalt, în vreme ce tratativele pentru pace au bătut pasul pe loc.