Jurnalista Vera Girich a fost ucisă în atacul cu rachete lansat de ruși joi seara asupra capitalei Kiev, relatează Radio Europa Liberă, secția Ucraina, citat de The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnalista și producătoarea Radio Europa Liberă/ Radio Libertatea Vera Girich a murit ca urmare a atacului cu rachete rusești care au lovit casa în care locuia la Kiev, anunță postul de radio, precizând că este vorba despre atacul de joi. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost găsit sub dărâmături în dimineața de vineri.

Vera Girich a început să lucreze de la biroul din Kiev al postului de radio la 1 februarie 2018. Înainte a lucrat la posturi de televziune ucrainene de top.

Anterior, primarul Kievului Vitali Klitschko precizase că cel puțin o persoană a în atacul cu rachete de joi seara. El a mai spus că a fost găsit cadavrul sub dărâmături, în cartierul Shevchenkivskyi.

Serviciile de urgență anuțaseră că 10 persoane au fost rănite, dintre care 4 au fost spitalizate.

Rușii au revendicat atacul vineri dimineața, dar au susținut că ținta a fost o fabrică de rachete și nu zona rezidențială.

Ministerul rus al apărării a transmis vineri că trupele rusești au distrus unitățile de producție ale unei fabrici de rachete spațiale din capitala Ucrainei. Rușii susțin că au folosit rachete de înaltă precizie și cu rază mare de acțiune.

Oficialii de la Kiev au anunțat vineri că cel puțin o persoană a muritdupă ce rachetele rusești de croazieră au lovit un bloc de locuințe de 25 de etaje, distrugând parțial două nivele.

---