Amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare sunt „iresponsabile” și arată „sentimentul de disperare” al Rusiei față de turnura luată de ofensiva sa din Ucraina, a declarat, joi, președintele SUA, Joe Biden.

Biden si Putin discutand la GenevaFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images

„Nimeni nu ar trebui să facă goale comentarii despre utilizarea armelor nucleare sau despre posibilitatea de a le folosi, este iresponsabil. Arată sentimentul de disperare pe care îl simte Rusia în fața eșecului său mizer de a-și îndeplini obiectivele inițiale”, a spus președintele american, citat de AFP.

​​Vladimir Putin a amenințat miercuri că o intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. El a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, citează Tass.

Puțin a reluat teza că Ucraina a fost adusă la o confruntare directă cu Rusia de către forțele externe, comentând că an de an țara vecină a fost transformată în „anti-Rusia”.

„Și apoi au adus-o într-o ciocnire directă, au împins Ucraina într-o ciocnire directă cu Rusia. Astfel de planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeei și Donbasului, au fost, din păcate, precizate în documentele doctrinare ucrainene de astăzi”, a spus liderul de la Kremlin.