Un consilier prezidențial ucrainean a descris exploziile auzite miercuri în trei provincii rusești de la granița cu Ucraina drept "karma" și răzbunare pentru războiul din Ucraina, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak, în comentarii pe aplicația de mesagerie Telegram, nu a recunoscut că Ucraina este responsabilă pentru incidente.

"Motivele pentru distrugerea infrastructurii militare din zonele de frontieră (rusești) pot fi destul de variate", a scris el, adăugând că "mai devreme sau mai târziu, datoriile vor trebui să fie plătite" atunci când o țară decide să atace o altă țară.

O serie de explozii au fost auzite în primele ore ale zilei de miercuri în trei provincii rusești care se învecinează cu Ucraina, iar un depozit de muniții din provincia Belgorod a luat foc.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că incendiul de la depozitul de muniții din apropierea satului Staraya Nelidovka a fost stins și că niciun civil nu a fost rănit.

Provincia Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Luhansk, Sumî și Harkiv, toate acestea fiind marcate de lupte grele de când Rusia a invadat Ucraina.

Separat, Roman Starovoyt, guvernatorul provinciei ruse Kursk, care se învecinează de asemenea cu Ucraina, a afirmat că în orașul Kursk au fost auzite explozii miercuri dimineața devreme, probabil de la un răspuns al sistemelor de apărare aeriană.

În Voronej, centrul administrativ al unei alte provincii adiacente Ucrainei, un oficial al Ministerului pentru Situații de Urgență a spus, citat de TASS, că au fost auzite două explozii și că autoritățile investighează ce s-a întâmplat.