​​Kievul a recunoscut miercuri un avans al forţelor ruse în estul Ucrainei, mai multe localităţi din regiunile Harkiv şi Donbas fiind cucerite de armata rusă.

Militari in regiunea DonbasFoto: Maksim Blinov / Sputnik / Profimedia

După Izium, localitate aflată deja sub controlul lor, forţele ruse desfăşoară un asalt în direcţia Barvinhove, mai la sud. Armata rusă a cucerit localitatea Zavodi şi periferia de nord-est a localităţii Velika Komîşuvaha, a indicat Ministerul Apărării ucrainean în raportul său cotidian, citat de AFP și Agerpres.

Mai la est, în direcţia Lîman, armata rusă a capturat localitatea Zaricine şi a ''efectuat tentative de asalt în apropiere de Iampil'', adaugă ministerul.

În apropiere de Severodoneţk, unul dintre marile oraşe ale regiunii, forţele ruse au preluat controlul asupra localităţii Novotohivske şi efectuează o ofensivă în direcţia Orihove.

Pe 18 aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că armata rusă a început o ofensivă în estul Ucrainei, zonă parţial aflată în mâinile separatiştilor proruşi începând din 2014 şi care este obiectivul prioritar al Moscovei.