”Politicile Occidentului şi ale regimului de la Kiev, pe acesta care acesta îl controlează, nu pot duce decât la spargerea Ucrainei în mai multe state”, declară marţi secretarul Consiliului rus de Securitate Nikolai Patruşev, potrivit News.ro care citează AFP.

Nikolai PatrushevFoto: en.kremlin.ru

Patruşev face aceste declaraţii după ce Rusia a anunţat că şi-a recentrat ofendiva în Ucraina în vederea preluării controlului asupra zonei sparatiste ucrainene industriale Donbas (est).

Separatişti proruşi susţinuţi de Moscova luptă în această regiune împotriva trupelor ucrainene din 2014, un război care izbucnit după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut independenţa ”republicilor” separatiste proruse de la Doneţk şi Lugansk.

Moscova vrea ca, în afară de preluarea controlului asupra Donbasului, să cucerească sudul Ucrainei pentru a ajunge în Crimeea, ceea ce ar deschide un culoar până în regiunea separatistă moldoveană prorusă Transnistria, anunţa vineri generalul Rustam Minekaiev, adjunctul comandantului Forţelor Districtului Militar Central al Rusiei.