Departamentul american al Apărării a înființat un centru de control pentru a coordona transporturile și pentru a "eficientiza livrarea" asistenței militare pentru Ucraina, atât cu forțele americane, cât și cu cele aliate, în Stuttgart, Germania, în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA, a declarat marți un înalt oficial american din domeniul apărării, potrivit CNN.

armament SUA-Ucraina (Sursa: Facebook)Foto: Hotnews

Centrul de control al EUCOM din Ucraina, condus de un general american, lucrează îndeaproape cu ceea ce armata americană numește centrul internațional de coordonare a donatorilor, sau IDCC, care este condus de un general din Marea Britanie, a adăugat oficialul.

"Acesta a fost înființat pentru a sprijini eforturile acestui sistem de securitate", a spus oficialul.

Centrul de control va gestiona, de asemenea, rețeaua celor peste 40 de națiuni partenere și aliate care s-au întâlnit în Germania marți și care oferă asistență Ucrainei, a precizat oficialul.

Acest nou grup de aliați se va reuni o dată pe lună, a anunțat mai devreme marți secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Prima reuniune a fost găzduită marți de Austin la baza aeriană Ramstein din Germania.