Rusia ar pregăti un nou atac de tip steag fals în Transnistria, spune Serviciul de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, după ce oamenii din regiunea pro-rusă ar fi primit SMS-uri de avertizare fals atribuite Ucrainei.

Exercitiu militar rusesc in TransnistriaFoto: Captura YouTube

Locuitorii din regiunea pro-rusă a Republicii Moldova, Transnistria, au primit mesaje în mod fals atribuite Forțele Armate ale Ucrainei în care sunt sfătuiți să evacueze pentru că urmează să aibă loc atacuri cu rachete, a spus pe Facebook Serviciul de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei recomandă cu tărie evacuarea civililor în regiuni mai sigure. Vă asigurăm că Forțele Armate ale Ucrainei nu doresc răul civililor, dar oamenii rămași în orașe vor fi percepuți ca grupuri de sabotaj și vor fi eliminați fără avertisment. Fix la ora 19.00 vor avea loc atacuri cu rachete” pe teritoriul republicii, ar arăta un mesajul.

Mass-media rusă răspândește în mod activ această știre, a raportat Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

Potrivit postării Serviciului de Informații, statul Ucraina nu are nicio legătură cu asta și provocări similare, adăugând că astfel de incidente sunt provocări ale serviciile de informații ruse împotriva Ucrainei și Moldovei.

Trupele ruse din Transnistria, „pregătite de luptă”

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a avertizat într-o postare pe Facebook că trupele ruse de pe teritoriul separatist din Republica Moldova, Transnistria, sunt în alertă de război.

„Unitățile Forței Operative Ruse sunt complet pregătite de luptă”, a scris Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

În regiunea din Moldova ocupată de separatiștii pro-ruși, există în prezent circa 8.000 de militari, printre care aproape 3.000 de militari ruși, potrivit lui Vadym Denysenko, consilier al ministrului de interne.