Reprezentantul permanent adjunct a declarat luni că Moscova nu vede niciun rost o încetare a focului în Ucraina în această etapă, temându-se că Kievul îl poate folosi pentru a organiza „provocari”, a informat RIA, potrivit Reuters.

Mariupolul in a doua zi de Paste Foto: Peter Kovalev / TASS / Profimedia

Dmitri Polyanskii a spus acest lucru în contextul în care Rusia a anunțat că o încetare a focului va avea loc de la ora locală 14:00 (11:00 GMT), pentru a permite evacuarea civililor care se adăpostesc în combinatul siderurgic Azovstal să elibereze uzina.

Vicepremierul Irina Vereșciuk a spus, ,la rândul său, că Ucraina nu a ajuns la niciun acord cu Rusia privind înființarea unui coridor umanitar pentru civilii din orașul Mariupol.

Ea a spus pentru BBC că Ucraina că a auzit de multe ori că Ministerul Apărării al Rusiei va cere încetarea focului și va deschide un coridor umanitar.

Dar, a adăugat ea, Rusia „nu și-a respectat niciodată angajamentele și nu a deschis coridorul”.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovici a spus că forțele ruse au continuat luni să atace uriașa fabrică de oțel Azovstal, unde sunt ascunși luptătorii ucraineni. Asta, deși Putin a spus că ar fi dat comandă să oprească un asalt asupra uzinei și să închidă zona.

„Inamicul continuă să ne atace apărarea în zona uzinei Azovstal, folosind avioane, artilerie... trăgând cu tancuri și încercând să avanseze cu grupuri de asalt, încălcând ordinul propriului comandant suprem”, a spus Arestovici într-un mesaj video.

RIA l-a citat pe Dmitri Polyanskii spunând că Rusia nu a lovit nicio zonă rezidențială în orașul portuar Odesa. Ucraina a declarat sâmbătă că două rachete au lovit o instalație militară și două clădiri rezidențiale din Odesa.

  • Urmăriți LIVETEX pe HotNews.ro principalele evoluții din cea de-a 61 a zi de război în Ucraina