Rusia a avertizat Statele Unite să nu mai trimită arme Ucrainei, a spus Anatoli Antonov, ambasadorul Moscovei la Washington, adăugând că o notă dipomatică oficială a fost trimisă în acest sens, relatează Reuters.

RusiFoto: goodfreephotos.com

"Am subliniat că actuala situație în care SUA înarmează Ucraina este inacceptabilă și am cerut încetarea acestei practici”, a declarat diplomatul într-un interviu pentru televiziunea de stat a Rusiei, Canal 24.

Antonov a precizat că o notă diplomatică oficială a fost transmisă Washingtonului pentru a exprima îngrijorările Rusiei.

Afirmațiile vin după ce secretarul de stat american Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin au vizitat duminică seara Kievul, americanii promițând încă un ajutor de 713 milioane de dolari pentru nevoile militare ale Ucrainei și pentru alte state din regiune care au ajutat Ucraina.

Ce spune Pentagonul

Șeful Pentagonului a declarat, la finalul vizitei, că Ucraina poate câștiga războiul împotriva agresiunii rusești dacă are ”echipamentele și suportul necesare”.

Lloyd Austin a precizat însă că, având în vedere că SUA nu au trupe pe frontul din Ucraina, nu pot urmări exact care este traseul armelor și al echipamentelor militare transferate ucrainenilor și a abordat acest subiect în discuțiile cu Volodimir Zelenski, pentru a se asigura că situația este monitorizată.

Oficialul american a mai spus, potrivit BBC, că modul în care se desfășoară războiul a evoluat, iar Ucraina ar avea nevoie de tancuri și de arme cu rază lungă de acțiune.

-----

  • Urmăriți LIVETEX pe HotNews.ro principalele evoluții din cea de-a 61 a zi de război în Ucraina