Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 18 au fost rănite luni în atacuri cu rachete lansate de forțele ruse asupra unor instalaţii feroviare în regiunea Viniţa din zona vest-centrală a Ucrainei, a anunţat Parchetul local, citat de Reuters.

Razboi in UcrainaFoto: Piero Cruciatti / ddp USA / Profimedia

"Din cauza unor bombardamente ale inamicului, cinci persoane au fost ucise şi alte 18 au fost rănite", a informat Parchetul local într-un comunicat, precizând că tirurile de rachete care au avut loc luni dimineaţă au vizat "infrastructuri de transport" lângă micile oraşe Jmerînka şi Kozeatîn.

Anterior, directorul Căilor Ferate ale Ucrainei, Oleksandr Kamîşin, anunţa pe Telegram că "trupele ruse continuă să distrugă sistematic infrastructuri feroviare". "În această dimineaţă, în decurs de o oră, cinci staţii ale căilor ferate din centrul şi vestul Ucrainei au fost vizate de tiruri", a spus el.

Viniţa este un important nod feroviar, atât în interiorul Ucrainei, cât şi pentru conexiunile cu străinătatea. Majoritatea trenurilor internaţionale care traversează ţara trec prin această regiune.

-----