Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat joi că cei doi prizonieri britanici sunt tratați bine de forțele ruse, scrie Reuters. Cei doi luptători au fost capturați pe frontul din Ucraina în urmă cu câteva zile și au apărut la televiziunea de stat rusă, cerând eliberarea lor la schimb cu aliatul lui Putin Viktor Medvedciuk care este deținut de forțele ucrainene.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Stați liniștiți, avem grijă de ei. Sunt hrăniți, au apă și asistența necesară. La fel ca alți străini care s-au predat sau care au fost capturați”, a susținut Zaharova.

Moscova a mai cerut joi Marii Britanii să înceteze să mai livreze armament Ucrainei.

Ambii bărbați, Shaun Pinner și Aiden Aslin, au vorbit după ce au fost somați să o facă de către un bărbat neidentificat. Imaginile au fost difuzate de televiziunea de stat Rossiya 24.

Cei doi bărbați i-au cerut premierului britanic Boris Johnson să îi ajute să se întoarcă acasă în schimbul eliberării politicianului pro-rus Viktor Medvedciuk de către ucraineni.

Imaginile au fost difuzate luni în jurul aceleiași ore la care Ucraina a difuzat o înregistrare cu Medvedciuk filmată de SBU, serviciul de informații al Kievului, în care bărbatul cere să fie schimbat pentru prizonieri ucraineni din Mariupol.

Într-un apel făcut direct către președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, Medvedciuk a cerut să fie predat Moscovei în schimbul apărătorilor din orașul-port de la Marea Azov și ca tuturor civililor să li se permită să plece din acesta.

----