Rusia are nevoie de un succes semnificativ în războiul pe care l-a declanșat în Ucraina înainte de 9 mai când Moscova sărbătorește Ziua Victoriei din al Doilea Război Mondial, a transmis ministerul britanic al apărării.

Harta UcrainaFoto: liveuamap.com

Astfel, este de așteptat ca Rusia să forțeze un succes semnificativ înaintea manifestațiilor de Ziua Victoriei. Acest lucru ar putea afecta amploarea și rapiditatea cu care derulează operațiunile militare în perioada imediat următoare, a transmis ministerul britanic al apărării.

O astfel de victorie ar fi preluarea definitivă a orașului Mariupol, unde soldații ucraineni încă mai rezistă la complexul metalurgic Azovstal, unde s-au refugiat și civili.

În același timp, în raportul zilnic al ministerului britanic se mai arată că trupele rusești avansează în zonele din Donbas către Kramatorsk, care continuă să fie ținta bombardamentelor.

De asemenea, a fost înregistrată o activitate intensă a forțelor militare aeriene ale Rusiei, care susțin astfel ofensiva terestră din estul Ucrainei.

-----