Președintele Vladimir Putin a afirmat că Rusia își va atinge obiectivele militare în regiunea Donbas din estul Ucrainei, care, spune el, le-ar permite oamenilor să-și reia viața normală. „Viața se va schimba în bine”, relatează BBC.

Vladimir Putin Foto: kremlin.ru

Vorbind la o întâlnire de la Kremlin cu scopul de a promova Rusia ca tărâm al oportunităților, Putin a spus că Moscova a fost forțată să înceapă o „operațiune militară” în Ucraina din cauza „tragediei” care are loc în Donbas.

„Am spus-o chiar de la început – scopul acestei operațiuni este de a ajuta oamenii noștri care trăiesc în Donbas”, a spus el.

Adresându-se unei fete din Sevastopol, Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, și el a spus: „Vom acționa consecvent și ne vom asigura că viața de acolo va deveni treptat normală, se va schimba în bine - la fel cum s-a întâmplat și cu tine, în viața ta, la Sevastopol”.

Putin folosește în mod regulat aniversarea anexării Crimeei pentru a evidenția dragostea pentru patria-mamă.

Rusia tocmai a anunțat miercuri că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală Sarmat, despre care președintele rus Vladimir Putin a susținut că este „o armă unică”.