Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a refuzat miercuri în mod repetat să răspundă întrebărilor legate de scufundarea navei amiral „Moskva” și despre informațiile potrivit cărora marinari ruși ar fi murit la bordul acesteia, relatează TASS.

Vladimir Putin si Dmitri PeskovFoto: Vladimir Smirnov / TASS / Profimedia

„Încă nu am nimic de spus pe această temă”, a răspuns Dmitri Peskov după ce a fost întrebat despre informațiile conform cărora unii membri ai echipajului „Moskva” ar putea fi dispăruți deși autoritățile au anunțat anterior că toți marinarii au fost evacuați de pe navă.

Peskov a subliniat că orice informație pe acest subiect este furnizată doar prin intermediul ministerului Apărării de la Moscova.

Jurnaliștii ruși au insistat să afle dacă pe „Moskva” au murit marinari

Dmitri Peskov a fost presat apoi să răspundă dacă Kremlinul deține totuși informații suplimentare despre marinarii ruși dați dispăruți.

„Sursa de informații este ministerul Apărării - cu privire la aceste și alte probleme legate de cursul operațiunii militare”, a răspuns din nou purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin.

Varianta oficială a ministerului rus al Apărării este că Moskva s-a scufundat din cauza „mării turbulente” în timp ce era remorcată spre port după ce la bordul ei a avut loc o explozie în depozitul de muniții. Acesta afirmă de asemenea că tot echipajul a fost evacuat.

Informațiile privind numărul militarilor ruși ce și-au pierdut viața pe Moskva sunt contradictorii însă ziarul Novaia Gazeta condus de Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2021, afirmă că în jur de 40 de marinari ar fi murit.

Mai multe rude ale unor marinari aflați pe Moskva au declarat în ultimele zile că unii dintre aceștia au murit sau că sunt dați dispăruți.