Ultimatumul dat de forțele militare ale Rusiei luptătorilor ucraineni din Mariupol a expirat și nu există semne ale predării în masă, transmite Reuters. Totuși, separatișii ruși susțin că 5 persoane s-ar fi predat, relatează Tass și Reuters.

Uzina Azovstal din Mariupol, bombardată de rușiFoto: Mariupol City Council/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Separatișii susținuți de ruși au transmis la scurt timp după expirarea ultimatumului, la ora 14.00 (ora Moscovei) că 5 persoane s-au predat.

Prim-adjunctul șefului Ministerului Informațiilor din așa-zisa Republica Populară Donețk (DPR), Daniil Bezsonov, a declarat într-o emisiune TV că cinci soldați ucraineni care părăsiseră teritoriul Azovstal din Mariupol s-ar fi predat, scrie TASS. ”Un mesaj despre acest lucru a fost postat în urmă cu câteva minute de canalul Telegram al Miliției Populare a RPD”, a spus el, potrivit sursei citate.

Dimineața, ministerul rus al apărării transmitea că nimeni nu se predase după ultimul termen limită dat de armata rusă care e pe punctul de a cuceri definitv orașul Mariupol, în vreme ce soldații ucraineni s-au refugiat la complexul industrial Azovstal.

Ucraina anunțase că nimeni nu va depune armele și soldații vor lupta până la capăt. La complexul industrial s-ar fi refugiat însă și civili, potrivit primarului orașului Mariupol.

Miercuri dimineața, comandantul brigăzii de la Azovstal a făcut un apel la comunitatea internațională, afirmând că luptătorii ucraineni nu mai pot rezista foarte mult și își trăiesc ”ultimele zile sau ore” de viață.

Știre actualizată

----