Președintele Consiliului European Charles Michel se află la Kiev, „în inima Europei libere și democrate”.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskia postat un videoclip cu el și cu președintele Consiliului European, Charles Michel, care se află astăzi în vizită la Kiev. Potrivit lui Zelenski „s-au discutat sancțiuni împotriva Rusiei, apărarea și sprijinul financiar oferit statului nostru și răspunsurile la chestionarul privind respectarea criteriilor UE. Vă mulțumim pentru o întâlnire semnificativă și pentru solidaritate cu poporul Ucrainei”.

UPDATE: Președintele Consiliului European Charles Michel, care a sosit miercuri într-o vizită surpriză în Ucraina, a fost la Borodianka, orașul situat la 40 de km nord-vest de capitala Kiev.

Orașul a fost distrus în mare parte de bombardamentele rușilor. ”Istoria nu va uita crimele de război comise aici”, a transmis oficialul.

Oficialul a publicat pe twitter o fotografie cu ceea ce pare a fi momentul sosirii în gara din Kiev.

Este vorba despre o vizită surpriză, evenimentul nefiind anunțat pe agenda acestuia.

Mai mulți șefi de stat și de guverne, dar și oficiali de la Bruxelles au vizitat recent capitala Urainei în semn de solidaritate cu ucrainenii.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, dar și președinta Paramentului European Roberta Metsola se numără printre cei care au fost la Kiev.

-----