Trupele rusești au lansat un nou atac în Rubijne și Severodonetsk, a transmis miercuri Statul Major al Armatei Ucrainei, citat de Kyiv Independent, precizând că mai mulți soldați ruși au fost răniți.

Distrugeri in Luhansk, vizat de atacuri ale fortelor ruseFoto: Serviciul ucrainean de urgenta

În urma ofensivei lansate în regiunea Luhansk, în orașele Rubijne și Severodonetsk, în ultimele 24 de ore în jur de 130 de soldați ruși au fost răniți și duși la spitalul din Novoaidar.

Armata Ucrainei mai spune că nu se cunoaște încă numărul exact al răniților.

În același timp, două înregistrări video publicate pe rețelele sociale surprind distrugerile produse de atacurile armatei ruse în Rubijne și Lisichansk, două orașe din apropiere de Severodonetsk în regiunea Luhansk, relatează CNN.

Într-un video filmat marți în Lisichansk o mașină care merge spre nord-vest, pe Drumul 66, surprinde dezastrul din jur. În imagini apar un centru comercial, o piață și un aprozar distruse în atacuri.

"Ieri, orcii (ruții- n.red) au început ofensiva”, se aude vocea din off comentând imaginile.

"Acum, bombardamentele sunt tot mai frecvente în zonă”. Persoana care narează spun că forțele ucrainene au reușit totuși să opună rezistență și să rămână pe poziții.

Al doilea video, filmat luni, arată dezastrul dintr-o zonă rezidențială din sud-estul orașului Rubijne: blocuri transformateîn ruine, fumul încă plutind în aer după atacurile aeriene.

CNN preciează că a verificat autenticitatea acestor filmări.

------